Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald: Verhaal | Warner Bros.

FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD van Warner Bros. Pictures is de tweede van de in totaal vijf nieuwe avonturen van J.K. Rowling’s Wizarding World™.

Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens.

In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

De hoofdrollen in FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD worden vertolkt door Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Jude Law en Johnny Depp. De andere rollen worden vertolkt door Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Kevin Guthrie, Carmen Ejogo en Poppy Corby-Tuech.

De film is geregisseerd door David Yates, naar een scenario van J.K. Rowling en geproduceerd door David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves en Lionel Wigram.

GEREGISSEERD
DOOR
David Yates

GESCHREVEN
DOOR
J.K. Rowling

CASTEddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Jude Law, Johnny Depp